Kierowca do rozwozu pieczywa

Wszyscy wiemy, że świeże pieczywo najlepiej kupować rano. Piekarnie najczęściej pracują w nocy i właśnie w nocnych godzinach jest wypiekane pieczywo. Potem zostaje ono rozwiezione do punktów sprzedaży i klienci robiący rano zakupy mają dostępny świeży chleb i inne wyroby piekarskie. Oczywiście piekarnie, w zależności od tego ile mają punktów handlowych i jaki jest popyt w danym punkcie na wyroby, często robią dodatkowy wypiek i dodatkową dostawę pieczywa, która najczęściej dociera do punktów w godzinach południowych.

Oprócz piekarzy i ich pomocników, do załogi piekarni wchodzą kierowcy, którzy rozwożą wyroby do punktów handlowych. Ostatnio taki kierowca był poszukiwany do pracy w piekarni w Lędzinach w województwie śląskim.

Praca w Lędzinach polegała na dowozie pieczywa i innych wyrobów z piekarni do sklepów firmowych i innych punktów prowadzących sprzedaż pieczywa. Kierowca będzie jeździł busem firmowym należącym do piekarni. Praca miałaby się odbywać w godzinach od 3 w nocy do godziny 12 w południe. Godziny pracy mogą ulec zmianie w okresie przed świątecznym. Wtedy piekarnia przyjmuje specjalne zamówienia na ciasta, co może wiązać się z koniecznością częstszych dostaw do klientów. Częstsze dostawy wpłyną również na pracę kierowcy i mogą wydłużyć godziny pracy. Pracodawca preferuję osoby zamieszkałe w Lędzinach lub w pobliskich miejscowościach, ponieważ obawia się spóźnień, jeżeli pracownik zamieszkiwałby w dalszych miasteczkach.